В книгата на българския историк д-р Стефан Иванов  От кражби

...
В книгата на българския историк д-р Стефан Иванов  От кражби
Коментари Харесай

Книга за зверствата на комунизма – в РИМ

В книгата на българския историк доктор Стефан Иванов  „ От обири до убийства. Криминалните закононарушения в България (1944-1989 г.) “ за първи път в история ни изцяло и с документална подплънка се изследват престъпните закононарушения преди 10 ноември 1989 година С актуалното издание изрично се разобличава митът, че „ през комунизма нямаше тежки закононарушения и се живееше по-спокойно “.

Официалното показване на книгата за Пловдив ще се организира на 23 април 2024 година /вторник/ от 18:00 ч. в зала „ Съединение “ в Регионален исторически музей-Пловдив. Авторът и книгата ще се показват от историкът Рада Банялиева, дълготраен откривател на новата и най-новата българска история.

В диалог с създателя ще се обсъдят съществени проблеми и характерности на престъпните закононарушения в интервала 1944–1989 година: обири на публично и персонално имущество, грабежи, изнасилвания и умишлени убийства. В книгата са оповестени съответни данни, чиято липса до момента прави допустимо съществуването и потреблението на редица случайни и неотговарящи на действителността изказвания. Разгледани са изискванията и средата, в която се случват закононарушенията и систематизираните заключения от проучването.

Стефан Иванов е роден през 1975 година в София. Доктор по история, има приключени магистърски степени и по Теология (Богословие), и по Маркетинг. Заместник-директор на 149 Средно учебно заведение „ Иван Хаджийски “ в столицата. Избиран три поредни мандата за общински консултант в София за интервала 2003-2015 година Автор на книгите „ България и Германия 1914-1915 “ (историческа монография), „ Три цвята: синьо, синьо, синьо “ (публицистика), „ Песента на Славея “ (роман) и „ От обири до убийства. Криминалните закононарушения в България (1944-1989) “ (историческа монография). Един от учредителите на локална коалиция „ Синя София “, която за идните парламентарни и европейски избори прераства в „ Синя България “. Женен, с щерка и наследник.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР